English Engelska flaggan

Hans Ulrich Obrist, Briony Fer m.fl

Hilma af Klint : att se är att inse

Här presenteras sju serier av Hilma af Klints verk, som skapades under den första halvan av år 1920 och är de sista målningar af Klint gjorde innan hon övergick till att måla akvarell i den säregna stil som bland annat lärdes ut av Rudolf Steiner. Denna antologi baseras på seminariet som hölls i samband med utställningen Hilma af Klint: Painting the Unseen, vid Serpentine Galleries, våren 2016.

 Volymen Att se är att inse presenterar sju serier av verk av den framstående konstnären Hilma af Klint. Dessa verk skapades under den första halvan av år 1920 och är de sista målningar af Klint gjorde innan hon övergick till akvarell och började måla i den säregna stil som lärdes ut av Rudolf Steiner och hans lärjungar. Denna antologi baseras på seminariet som hölls vid Goethe-Institut London i samband med utställningen Hilma af Klint: Painting the Unseen, som ägde rum på Serpentine Galleries under våren 2016. 

Presskontakt:
Hedvig Andersson

Redaktörer

Louise Belfrage är projektledare och internationell rådgivare i Axel och Margaret Ax:on Johnsons Stiftelse.

Kurt Almqvist

Redaktör

Kurt Almqvist är vd för Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål samt ledamot i stiftelsen Hilma af Klints verk.

Författare

Branden W. Joseph är Frank Gallipoli Professor of Modern and Contemporary Art vid Department of Art History and Archaeology, Columbia University, och grundade tidskriften Grey Room.

Hans Ulrich Obrist är Artistic Director för Serpentine Galleries i London.

David Lomas

Författare

Briony Fer

Författare

Briony Fer är professor i konsthistoria vid University College London och fellow i British Academy. Hon har skrivit utförligt om modern och samtida konst.

Daniel Birnbaum

Författare

Daniel Birnbaum är chef för Acute Art i London. Han var chef för Moderna Museet i Stockholm 2010–2018.

Relaterade böcker

This site is registered on wpml.org as a development site.