Svenska Swedish flag

Ernest May, Richard Neustadt etc

Tänka i tid: historia för beslutsfattare

Utifrån övertygelsen att historia kan användas både oftare och bättre i beslutsfattande, skrev May och Neustadt denna bok 1986. Med utgångspunkt i centrala händelser i modern amerikansk historia de flesta av dem skräckhistorier om misslyckat beslutsfattande diskuterar May och Neustadt vad som hade kunnat hända om historiska erfarenheter hade tagits till vara.

Detta är inte en bok om historia i sig utan om hur historia kan användas. May och Neustadt utvecklade tidigt ett intresse för frågan om varför politikens resultat så ofta landade långt från avsikterna. Med historia som analytiskt redskap hade misstagen kunna undvikas. Boken innehåller också ett antal frågor som bör ställas före ett politiskt beslut, och inte när misslyckandet är ett faktum. Att med det förflutnas hjälp kunna se alternativa framtidsscenarion det är att lära av historien.

Denna utgåva ingår i serien Engelsbergsklassiker. Boken har ett nyskrivet förord av Mattias Hessérus.

  • ISBN: 9789189696266
  • Published: 2023-10-05
  • Graphic design: Nina Ulmaja
  • Translator: Katarina Trodden
  • 352 pages.

Authors

Ernest May (1928–2009) was an American historian specialising in international relations, chiefly American foreign policy.

Richard E. Neustadt (1919–2003) was an award-winning author, political scientist and historian. He served as an adviser to several US presidents over three decades.

Related books

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.