English Engelska flaggan

Videogalleri

I samband med utgivningen av Hilma af Klints catalogue raisonné gjordes ett antal filmade intervjuer med bland andra Daniel Birnbaum, konstvetaren Julia Voss och Ulf Wagner, ledamot i stiftelsen Hilma af Klints Verk.

Intervjuer med Daniel Birnbaum

Hör Daniel Birnbaum berätta om Hilma af Klints komplexa och mångfacetterade konstnärskap.

Catalogue raisonné – Spiritualistic Drawings 1896-1910

Daniel Birnbaum presenterar första delen i Hilma af Klints catalogue raisonné: Spiritualistic Drawings 1989 – 1910. Abstraktionen i verken utvecklades över tid, en grupp vänner spelade en avgörande roll.

Catalogue raisonné – The Paintings for the Temple 1906-1915

Daniel Birnbaum presenterar den andra delen i Hilma af Klints catalogue raisonné: Spiritualistic Drawings 1989 – 1910. Målningarna till templet är den mest välkända av Hilma af Klints serier av verk.

Catalogue raisonné – The Blue Books

Daniel Birnbaum presenterar den tredje delen i Hilma af Klints catalogue raisonné: The Blue Books. Denna bok innehåller Hilma af Klints samlade miniatyrer för Målningarna till templet.

Miniserier om Hilma af Klint

Tillsammans med konsthistoriker, museichefer och forskare som intresserat sig för Hilma af Klints konstnärskap gjordes en miniserie om hennes liv och verk.

Intervju med konstvetaren Julia Voss

I detta avsnitt får vi lyssna till författaren och konstvetaren Julia Voss som berättar om de olika myter som omger Hilma af Klint – och vad hennes dröm om templet egentligen handlar om.

Intervju med Hedvig Martin Ahlén

Forskaren Hedvig Martin Ahlén berättar om De fem, en spiritistisk grupp som blev en viktig startpunkt för Hilma af Klints abstrakta måleri och leder fram till hennes viktigaste serie – Målningarna till templet.

Intervju med forskaren Marco Pasi

Marco Pasi, forskare inom i den hermetiska filosofins och besläktade rörelsers historia, berättar om hur den tidens ockulta strömningar påverkade Hilma af Klints konstnärskap.

Intervju med konstvetaren Ulf Wagner

I det sista avsnittet möter vi Ulf Wagner, ledamot i stiftelsen Hilma af Klints Verk. Han var en av de första att arbeta med Hilma af Klints konstnärskap på 1980-talet, långt innan hon nått en större publik.

Titta på:

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.