English Engelska flaggan

Susan Blackmore, Paul Broks m.fl

The Return of Consciousness: New Science on Old Questions

Vårt medvetande är unikt som vetenskapligt ämne. Till att börja med finns det ingen konsensus kring hur det ska definieras. Åsikterna går isär om hur med vilka metoder man bör närma sig det. Under många decennier var medvetandeforskningen bortglömd av den akademiska världen, begravd under behaviorismen och den kognitiva vetenskapen. Nu har den återigen tagit plats på scen som ett relevant område inom vetenskaplig forskning.  Denna nyutgåva av essäsamlingen från 2016 innehåller en ny text av  dr Christof Koch, som ger en sammanfattning av den utveckling som skett sedan boken publicerades första gången. Den har också ett uppdaterat förord av Kurt Almqvist. Boken är en milstolpe i den vetenskapliga forskningen kring medvetande och utkommer enbart på engelska.

  • ISBN: 9789189425835
  • Publicerad: 2022-11-14
  • Grafisk design: Patric Leo
  • 416 sidor.

Redaktörer

Anders Haag

Redaktör

Anders Haag är författare, journalist, beteendevetare och föreläsare. Under många år arbetade han på Svenska Dagbladets Idagsida som reporter och chef. Sedan 2013 frilansar han som skribent, kommunikatör och projektledare.

Kurt Almqvist

Redaktör

Kurt Almqvist är vd för Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål.

Författare

Andy Clark

Författare

Anil K. Seth

Författare

Antti Revonsuo

Författare

Christof Koch

Författare

Christof Koch är mest känd för sitt arbete med att utforska den fysiska grundvalen för medvetande hos människor, djur och maskiner.

Galen Strawson

Författare

Marieke van Vugt

Författare

Max Velmans

Författare

Max Velmans är professor emeritus i psykologi vid Goldsmiths, University of London, ledamot i British Psychological Society, ledamot i Academy of the Social Sciences och har studerat medvetandet i omkring 50 år.

Michael S. Gazzaniga är chef för Sage Center for the Study of Mind vid University of California i Santa Barbara. Han disputerade vid California Institute of Technology 1964/1965, där han arbetade med Roger Sperry och hade huvudansvaret för initiering av forskning om split brain-patienter.

Michael Tye

Författare

Michael Tye upptäckte filosofi på Oxforduniversitetet och har undervisat vid King’s College London, St Andrews och Temple University innan har började på University of Texas at Austin, där han för närvarande innehar Dallas TACA Centennial-professuren i humaniora.

Owen Flanagan

Författare

Owen Flanagan innehar James B. Duke University-professuren i filosofi vid Duke University, Durham, USA, där han också är en av direktörerna för The Center for Comparative Philosophy.

Paul Broks

Författare

Susan Blackmore

Författare

Thomas Metzinger

Författare

Thomas Metzinger (f 1958 i Frankfurt am Main, Tyskland) var professor i teoretisk filosofi vid Johannes Gutenberg-Universität Mainz fram till 2019.

Thomas Nagel

Författare

Relaterade böcker

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.