English Engelska flaggan

Hilma af Klint: en VR-upplevelse

Hilma af Klint drömde om en spiralformad byggnad som skulle rymma hennes viktigaste verk, men idén blev aldrig verklighet. Mer än ett sekel senare har af Klints vision materialiserats i en fängslande VR-upplevelse där några av konstnärens viktigaste målningar kommer till liv.

VR-verket Hilma af Klint The Temple är en 12 minuter lång virtual reality-upplevelse inspirerad av konstnärens vision om att uppföra en spiralformad byggnad som skulle rymma hennes viktigaste verk. VR-verket innehåller 193 av Hilma af Klints målningar i ett format som transenderar tid och rum och som tillgängliggör en betydande del av hennes konstnärskap för fler.

Verket premiärvisas under Frieze Art Fair i London och i Paris i samband med Paris+ under hösten 2022. Fler visningar planeras till 2023. Hilma af Klint The Temple är skapat av Daniel Birnbaum och Kurt Almqvist och regisserat av Marika Stolpe. Upplevelsen är producerad av Acute Art och ges ut av Stolpe Publishing i samarbete med Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål. Creative Director är Rodrigo Marques och musiken är skapad av Andrew Sheriff.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.