English Engelska flaggan

Missade du bokmässan? Du kan fortfarande se våra seminarier här.

  • 28 september, 2022
  • Författare: Simon-hohn

Efter två års uppehåll kunde bokmässan äntligen gå av stapeln. Det firande vi med en extra stor monter, scenframträdanden och seminarier. Om du missade mässan finns det möjlighet att se seminarierna på Bokmässan Play.

Förutom scensamtal med aktuella författare i vår egen monter ordnade Bokförlaget Stolpe ett par seminarier i samarbete med mässan.

Vad är det vi söker?

Trots vetenskapens framsteg söker vi oss fortfarande till traditionell religion och alternativa förklaringsmetoder för att försöka göra världen begriplig. Folktrons berättelser är ofta knutna till livet i bondesamhället, men folktrons väsen finns med oss än idag. De har fått nya roller att spela, och nya funktioner att fylla, och vi möter dem bland annat i populärkulturens filmer, böcker, datorspel och andra virtuella världar. Varför ökar intresset för andlighet och folktro just nu? Vilken roll spelar andlighet och tro i tider som präglas av kris och osäkerhet? Ett samtal mellan Joel Halldorf, professor i kyrkohistoria och Tora Wall, folklorist. Se seminariet Vad är det vi söker? här.

Hilma af Klint

Hennes verk har tagit konstvärlden med storm, ett sekel efter att de skapades. Från att ha varit praktiskt taget okänd likställs hon nu med de största moderna målarna. Hilma af Klint har, nästan 70 år efter sin död, ritat om kartan för den tidiga abstrakta konsten, både i Sverige och internationellt. Hilma af Klint blev känd för en bredare publik 2013 i samband med en utställning på Moderna Museet. Sex år senare ställdes hennes verk ut på Guggenheim i USA. Båda utställningarna genererade besöksrekord. Ulf Wagner, konstnär och ledamot i stiftelsen Hilma af Klint i samtal med Svante Helmbaek Tirén, skribent, redaktör och curator och Marika Stolpe, förläggare. Se seminariet om Hilma af Klint här.

Relaterade nyheter

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.