English Engelska flaggan

Stolpe Stories: ny säsong av hyllad litteraturpodd inleds idag

  • 25 mars, 2022
  • Författare: Simon-hohn

Stolpe Stories är en podcast om litteratur, konst och kultur som varje vecka bjuder in intressanta gäster till samtal om aktuella böcker. I dag inleds andra säsongen.

Under hösten gästades podden av bland andra Daniel Birnbaum, konstnärlig ledare för Acute Art i London och tidigare överintendent på Moderna museet och Anita Theorell, författare till boken Axel Törneman 1880-1925: pionjär i brytningstid. Programledare är Svante Helmbaek Tirén, skribent och curator:

– Med podden sprider vi böckerna till en större krets. Att höra forskare och experter själva berätta om sitt arbete väcker en speciell nyfikenhet. Böckerna berör många olika ämnen, men de förenas av att man vågar gå på djupet och skildra konst, historia, religion och litteratur ur nya perspektiv.

Nu inleds en ny säsong. Under våren möter vi bland andra konstkritikern Julia Voss med anledning av hennes biografi om konstnären Hilma af Klint, forskaren Tora Wall som är aktuell med en bok om högtider och traditioner samt marinarkeologen Johan Rönnby som dykt vid gamla skepp för att utforska symboliken i galjonsfigurer.

Relaterade nyheter

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.