English Engelska flaggan

Kjell A. Nordström

Apan och kapitalet. En ekonomisk historia

Någon gång för drygt två miljoner år sedan upptäcker vi att man kan byta en sak mot en annan. Sedan dess har bytandet varit människans trogna följeslagare genom hela den ekonomiska historien. Och påhittigheten hennes kapital, med vilket hon har format det ekonomiska systemet.

I den här kunskapstäta, underhållande och ögonöppnande boken vägleder Kjell A. Nordström oss från begynnelsens byteshandel, i sin allra enklaste samarbetsform, till Adam Smiths specialisering där vi tack vare vår oändliga uppfinningsrikedom har förvandlat planeten till en stor pulserande basar – en plats där alla byter grejer med varandra över alla gränser, dygnet runt.

Hur hamnade vi där vi är idag? Och hur ser framtiden ut för denna storskaliga, komplexa och globala ekonomi som inte minst de senaste åren visat sig sårbar?

Dr Nordström inger hopp om att vi kommer finna nya vägar för vårt evinnerliga bytande. Nya vägar som inte minst involverar naturen – vårt andra viktiga kapital, ej skapat av oss, men avgörande för vårt välmående.

Med Apan och kapitalet vill Kjell A. Nordström göra ekonomi och pengar begripligt. Han bjuder in till att förundras över människans uppfinningsrikedom och att förstå och fascineras av det påhittiga och storslagna system som vi kallar ekonomi. Boken är illustrerad av Patrik Instedt.

Presskontakt:
Therese Melander

Redaktörer

Författare

Kjell A. Nordström är ekonomie doktor, forskare och föreläsare.

Relaterade böcker

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.