English Engelska flaggan

Phillip Bobbitt, Gillian Clark m.fl

Nation, stat och imperium: tillhörighet i en globaliserad värld

Essäerna i denna antologi är baserade på Engelsbergsseminariet 2017 där olika former av identitet knutna till olika samhällsbildningar granskades. Hur uppstår en nation? Hur skapas enighet i ett imperium med en mångfald av folk?

Med det kalla krigets slut och globaliseringens segertåg trodde många att nationalism hörde till historien. Men det visade sig vara tvärtom. Idag ser vi hur nationalismen sprids över hela världen. Samtidigt växer sig populistiska och anti-demokratiska rörelser starka. Att höra hemma någonstans tycks bli allt viktigare i en tid av ekonomisk och social osäkerhet. I en globaliserad värld förknippas därför identitet, medborgarskap och tillhörighet med födelseort och en fast plats att bo på. Essäerna i denna antologi är baserade på Engelsbergsseminariet 2017 där olika former av identitet knutna till olika samhällsbildningar granskades. Hur uppstår en nation? Hur skapas enighet i ett imperium med en mångfald av folk? Huvudredaktör för denna illustrerade antologi är Kurt Almqvist.

  • ISBN: 9789189069848
  • Publicerad: 2021-09-15
  • Grafisk design: Patric Leo
  • Översättare: Margareta Eklöf
  • Illustrerad. 180 x 248 x 34 mm. 381 sidor.
  • Ladda ned högupplöst omslag
Presskontakt:
Hedvig Andersson
test
Redaktör

Kurt Almqvist

Kurt Almqvist är vd för Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål samt ledamot i stiftelsen Hilma af Klints verk.

Läs mer om Kurt Almqvist

Relaterade böcker

This site is registered on wpml.org as a development site.