Svenska Swedish flag

Kemi Badenoch, John Bew etc

Liberty : The Evolution of an Idea

Hur har idén om frihet utvecklats och förändrats under århundradena? Vad betyder frihet idag och vad behöver vi göra för att behålla de friheter som generationer har kämpat till och med dött för? I denna essäsamling utforskar ledande akademiker, författare och historiker vad frihet har betytt genom tiderna.

Hur har idén om frihet utvecklats och förändrats under århundradena? Vad betyder frihet idag och vad behöver vi göra för att behålla de friheter som generationer män och kvinnor har kämpat till och med dött för?  Frihet är en grundförutsättning för att ett samhälle ska frodas och utvecklas. Dess historia är brokig: mänsklighetens eviga kamp mot ödet, våra förfäder som outtröttligt stred för att upprätta tanke- och religionsfrihet, demokratiska friheter i samhället i stort och kampen mot auktoritära regimer och tyranner världen över.  I denna essäsamling utforskar ledande akademiker, författare och historiker vad frihet har betytt genom tiderna. De reflekterar över detta ständigt pågående drama och varför vi så villigt offrar oss för friheten när den hotas.

  • ISBN: 9789189425934
  • Published: 2023-07-21
  • Graphic design: Patric Leo
  • Illustrated. 174x246x26 mm. 250 pages.
Press contact:
Therese Melander

Editors

Alastair Benn is deputy editor of Engelsberg Ideas.

Kurt Almqvist is CEO at the Axel and Margaret Ax:son Johnson Foundation for Public Benefit.

Mattias Hessérus is a historian and Director of Civilisation Studies at the Axel and Margaret Ax:son Johnson Foundation.

Authors

Adrian Bradshaw KCB OBE DL has degrees in Agriculture, Defence Studies and International Relations.

John Bew

Author

John Bew is Professor of History and Foreign Policy at the War Studies Department at King’s College London.

Kemi Badenoch is the British Secretary of State for International Trade, President of the Board of Trade and Minister for Women and Equalities.
Richard chartres is a crossbench member of the House of Lords.

Related books

This site is registered on wpml.org as a development site.