English Engelska flaggan

Fullsatt när VR-verket Hilma af Klint – The Temple visades i London och Paris

  • 18 oktober, 2022
  • Författare: Hedvig

Den 10 oktober hade VR-verket Hilma af Klint – The Temple premiär i London, och visades veckan efter i Paris. Verket är en digital konstupplevelse inspirerad av den vision som konstnären hade om att låta bygga ett tempel för sina viktigaste verk.

Hilma af Klint – The Temple hade premiär på Koko i Camden.

Hilma af Klint drömde om en spiralformad byggnad som skulle rymma hennes viktigaste verk, men idén blev aldrig verklighet. Mer än ett sekel senare har den materialiserats i en VR-upplevelse där några av konstnärens viktigaste målningar kommer till liv.

Hilma af Klint – The Temple är producerad i samarbete med Acute Art och premiärvisades under Frieze Art Fair på Koko i Camden. Verket är en 12 minuter lång virtual reality-upplevelse som innehåller 193 av Hilma af Klints målningar i ett format som transenderar tid och rum och som tillgängliggör en betydande del av hennes konstnärskap för fler.

VR-verket visades också på Institut Suédois i Paris.

Därefter visades Hilma af Klint – The Temple på Svenska institutet i Paris där direktör Ewa Kumlin hälsade välkommen. Marika Stolpe, vd på Bokförlaget Stolpe, Daniel Birnbaum, Artistic Director på Acute Art och Chris Dercon, Directeur Grand Palais, höll tal.

Release för Hilma af Klint catalogue raisonné ägde rum på den svenska ambassadens vackra residens i London.

Var du inte på plats? Ladda ner appen Acute Art och uppleva Hilma af Klints verk genom AR där du befinner dig just nu.

This site is registered on wpml.org as a development site.