English Engelska flaggan

Henry Kissinger

Världsordning

Utifrån sina djupa historiska kunskaper och långa erfarenhet av interna­tionell diplomati, diskuterar Kissinger i Världsordning (2014) möjligheterna att skapa en ny fungerande maktbalans i dagens kaotiska värld. Bokförlaget Stolpes utgåva av boken ingår i serien Engelsbergsklassiker.

Debatten om USA:s roll i världspolitiken är ständigt aktuell, inte minst efter de omdebatterade interventionerna i Irak och Afghanistan. Bör USA fortsätta att försöka sprida demokrati globalt eller ska man agera mer i enlighet med det nationella egenintresset? Och vad kan andra länder i västvärlden göra? En som under lång tid diskuterat dessa frågor är Nobelpristagaren Henry Kissinger. Han är främst känd som säkerhetsrådgivare och utrikesminister under en annan turbulent tid, då USA öppnade relationerna till Kina och drog sig tillbaka från Vietnam. Kissinger är även en framstående analytiker och historiker. Han har ofta kritiserat den överdrivna amerikanska idealismen och världsförbättrarivern, men har också understrukit betydelsen av att USA inte faller tillbaka i isolationism. Bland hans böcker märks till exempel Diplomacy (1994) och Att återvinna världen (1957, 1973 på svenska), som handlar om Wienkon­gressen. Utifrån sina djupa historiska kunskaper och långa erfarenhet av interna­tionell diplomati, diskuterar Kissinger i Världsordning (2014) möjligheterna att skapa en ny fungerande maktbalans i dagens kaotiska värld. Bokförlaget Stolpes utgåva av boken ingår i serien Engelsbergsklassiker.

  • ISBN: 9789189425095
  • Publicerad: 2022-06-29
  • Grafisk design: Nina Ullmaja
  • Översättare: Ole Andersson
  • 155 x 226 mm. 400 sidor.
  • Ladda ned högupplöst omslag
Presskontakt:
Therese Melander
test
Författare

Henry Kissinger

Henry Kissinger är en amerikansk statsvetare och diplomat som tjänstgjorde som nationell säkerhetsrådgivare och utrikesminister i Richard Nixons och Gerald Fords administrationer, och som rådgivare åt flera andra amerikanska presidenter.

Läs mer om Henry Kissinger

Relaterade böcker

This site is registered on wpml.org as a development site.