English Engelska flaggan

C. G. Jung, Marie Louise von Franz m.fl

Människan och hennes symboler

En av djuppsykologins populärvetenskapliga klassiker som förklarar Jungs teori om symbolernas betydelse i synnerhet drömsymbolernas.

Människan och hennes symboler (här som nyutgåva i Karin Stolpes översättning från 1966) tillkom i samarbete med C.G. Jungs närmaste medarbetare. Det inledande kapitlet, Mötet med det omedvetna, skrevs av Jung själv kort tid före hans död i juni 1961. Det utgör en tredjedel av boken och ger i lättillgänglig form en fascinerande framställning av Jungs syn på det omedvetna och dess symboler. Jungs medarbetare Joseph L. Henderson, Marie-Louise von Franz, Aniela Jaffé och Jolande Jacobi utvecklar sedan närmare hans idéer i kapitlen Gamla myter och moderna människor, Individuationsprocessen, Symboler i bildkonsten och Symboler tolkade vid individuell analys. Över 500 illustrationer utgör en fortlöpande kommentar till Jungs idéer. De visar drömmarnas natur och deras uppgift, tränger in i konstens symbolik och tolkar den psykologiska innebörden. Som uttryck för människans eviga existentiella behov av mål och mening och därmed också visdom, är Jungs tänkande kring vad som skapar mening för en människa och insikten i hur symboler påverkar själslivet ständigt aktuellt.

  • ISBN: 9789189069053
  • Publicerad: 2020-12-30
  • Grafisk design: Patric Leo
  • Översättare: Karin Stolpe
  • Illustrerad. 214 x 308 x 50 mm. 510 sidor.
  • Ladda ned högupplöst omslag
Presskontakt:
Hedvig Andersson

Författare

Aniela Jaffé

Författare

Aniela Jaffé (1903–1991) var schweizisk analytiker.

C. G. Jung

Författare

Carl Gustav Jung (1875–1961) var schweizisk psykiater och upphovsman till den inriktning inom psykologin som kallas analytisk psykologi eller jungiansk psykologi.

Jolande Jacobi

Författare

Jolande Jacobi (1890–1973) var schweizisk psykolog och författare.

Joseph L. Henderson (1903–2007) var amerikansk läkare och jungiansk psykolog.

Marie-Louise von Franz (1915–1998) var schweizisk psykolog, författare och grundare av C.G. Jung-institutet i Zürich.

This site is registered on wpml.org as a development site.