English Engelska flaggan

Armand D'Angour, Peter Frankopan m.fl

Porträtt : Människor som formade sin samtid men som historien glömde

I Porträtt ur historien hittar vi de dunkla spåren av spännande liv som levts och rekonstruerar dem omsorgsfullt för att de återigen ska få glänsa, starkt och levande, här och nu.
Porträttserien från Engelsberg Ideas höjer upp och ger plats åt de sidofigurer som har satt historiens hjul i rullning. Här finns bland andra Churchills halvt bortglämda högra hand, en av La Belle Epoques parisiska ledstjärnor som försvunnit i historiens dunkel och en tidig rymdpionjär som är nästan helt okänd utanför sitt hemland Ryssland. Historien tillhör inte bara de allmänt kända, utan också de andra: de män och kvinnor som plötsligt fann sig framdrivande i en flod av händelser eller som gjorde unika inlägg i sin tids stora debatter.Genom den här serien visar oss ledande skribenter hur individer har format den värld vi känner till, och undersöker deras framgångar lika mycket som deras misslyckanden. Den engelsk­tyska romanförfattaren W.G. Sebald skrev vid det senaste sekelskiftet "allting faller ständigt i glömska med varje utsläckt liv". I Porträtt ur historien hittar vi de dunkla spåren av spännande liv som levts och rekonstruerar dem omsorgsfullt för att de återigen ska få glänsa, starkt och levande, här och nu.
  • ISBN: 9789189425682
  • Publicerad: 2022-09-01
  • Grafisk design: Nina Ullmaja
  • Illustrerad. 350 sidor.

Redaktörer

Alastair Benn

Redaktör

Mattias Hessérus är historiker och Director of Civilisation Studies vid Axel och Margaret Ax:son Johnson stiftelse.

Iain Martin

Redaktör

Iain Martin är en brittisk politisk kommentator och författare.

Författare

Andrew Wilton

Författare

Andrew Roberts

Författare

Paul Lay

Författare

Alexander Lee

Författare

Rana Mitter

Författare

Rana Mitter, OBE FBA, är professor i Kinas moderna historia och politik vid St Cross College vid University of Oxford.

Adrian Wooldridge är politisk redaktör för The Economist och skriver kolumnen Bagehot.

Graham Stewart

Författare

Graham Stewart är Senior Research Fellow i brittisk 1900-talshistoria vid University of Buckingham, politisk redaktör för The Critic och The Times officiella historiker.

Lawrence Freedman var professor i krigsvetenskap vid King’s College London från 1982 till 2014 och vicerektor från 2003 till 2013.

Matthew Goodwin

Författare

Peter Frankopan

Författare

Peter Frankopan är professor i global historia vid University of Oxford, där han också är Stavros Niarchos Foundation Director för Oxford Centre for Byzantine Research, och senior research fellow vid Worcester College.

Rob Johnson

Författare

Rob Johnson är senior research fellow för Pembroke College, medarbetare vid Department of Politics and International Relations och chef för Oxford Changing Character of War Centre, vid University of Oxford.

Jessica Frazier

Författare

Jessica Frazier är lecturer vid Oxford University och Oxford Centre for Hindu Studies.

Relaterade böcker

This site is registered on wpml.org as a development site.